Слава Україні! Героям Слава! Слава нації! Смерть ворогам!

Це не суп! Це національна страва!!!

 Борщик😄😙😋💗

Класичний український борщ

  • Вода – 1,5-2 л.
  • свинина або яловичина на кістці – 400 г
  • картопля – 4 шт. (середні)
  • буряк – 2 шт. (невеликі)
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 3 шт. (середні)
  • капуста білокачанна свіжа – 300 г
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • соняшникова олія – 4-5 ст. л.
  • лимонна кислота – дрібка
  • сіль, лавровий лист, зелень – за смаком.


Спершу варимо бульйон. У каструлю наливаємо 1,5-2 літра води. Додаємо м’ясо й ставимо на середній вогонь. Перед закипанням знімаємо піну. Щойно бульйон закипить, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні годину-півтори.

Тим часом готуємо засмажку. Чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на крупній тертці, а моркву – на середній. Цибулю нарізаємо кубиками.

На середньому вогні в сковороді розігріваємо олію, висипаємо туди цибулю та моркву, смажимо 5 хвилин. Потім додаємо буряк (його можна посипати лимонною кислотою або збризнути соком свіжого лимона – так борщ буде по-справжньому червоним). Смажимо овочі ще 5 хвилин, додаємо томатну пасту, перемішуємо й смажимо все ще 5-7 хвилин.

Комментариев нет:

Отправить комментарий